با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه های مرتبط با فناوری های پیشرفته انجام می شود؛

همکاری معاونت علمی‌وفناوری با سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی

نشست مشترک «جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌های مرتبط با فناوری‌های پیشرفته» بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در پارک فناوری پردیس معاونت علمی برگزار شد..

 

نشست مشترک «جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌های مرتبط با فناوری‌های پیشرفته» بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در پارک فناوری پردیس معاونت علمی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی در این جلسه به معرفی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با محوریت معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری پرداخت و اظهار کرد: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، طی دو سال گذشته، اتفاقات خوبی در کشور در حال روی دادن است. مخصوصاً از منظر بین‌المللی که نقطه عطف آن نیز برجام بوده است.

وی افزود: شاید اگر چند سال پیش قرار بود صحبت‌های امروز را مطرح کنیم زیاد موضوعیتی نداشت. فضا در اکثر حوزه‌های کشور در راستای سرمایه‌گذاری و حضور مجموعه‌های خارجی تغییر کرده است. چرا که پس از تحریم همگی می‌خواهند در بخشی از این بازار سهمی داشته باشند.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی همچنین توضیح داد: در این وضعیت باید بتوان هوشمندانه عمل کرد. در حوزه فعالیت این معاونت بحثی مطرح شده است که شرکت‌هایی که برای سرمایه گذاری به ایران می‌آیند را به سمت توسعه فناوری در کشورمان سوق دهیم.

وی با اشاره به این مسئله که منظور از این سرمایه‌گذاری به دست آوردن بخشی از بازار ایران نیست ادامه داد: در نظر داریم تا حضور این سرمایه‌گذاران منجر به ارتقا ظرفیت‌های فناوری کشور شود. اتفاقی که در کشورهای دیگر نیز مرسوم است. بر آن هستیم تا ظرفیت بازار کشور را اهرمی برای توسعه فناوری کنیم و از ظرفیت تقاضای داخلی در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان بهره ببریم.

بیرنگ افزود: جلساتی که پیش‌ازاین با معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران داشتیم و دغدغه‌های خود در مورد جذب سرمایه خارجی در حوزه دانش بنیان مطرح کردیم، منجر به این شد تا تعاملات معاونت علمی با این سازمان بیشتر شود.

وی در ادامه خبر داد: امروز آغاز این تعاملات به صورت رسمی خواهد بود و پیشنهادهایی از سوی معاونت و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در راستای چگونگی بهبود این تعاملات ارائه خواهد شد.

وی بیان کرد: امروز کسی نسبت به جایگاه معاونت علمی در نظام ملی نوآوری کشور تردیدی نمی‌کند. چرا که در حوزه توسعه فناوری های راهبردی و تجاری سازی فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی نقش بی بدیلی را ایفا می‌کند.

راه اندازی خط ویژه‌ای برای رسیدگی سریع به شرکت‌های دانش‌بنیان
در بخش دیگری از این نشست، محمد خزاعی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در این نشست بیان کرد: هدف ما این است که بستر جدیدی برای همکاری و تعامل میان وزارت اقتصاد و دارایی و یا سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برقرار کنیم. یعنی به نوعی طراحی برای اقدامات علمی آینده هدف اصلی ما است.

وی همچنین گفت: مسئله تحقیق و توسعه یک اولویت و ضرورت برای کشور ما در تمامی حوزه‌ها محسوب می‌شود. اگر توان و تلاش علمی یک عده جوان، دانشجو یا استاد دانشگاه نبود، پیشرفت‌های علمی و فنی ایران منجر به دستاوردهای امروز نمی‌شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی مقوله شرکت‌های دانش‌بنیان را موضوعی دانست که توسعه کشور به آن وابسته است و باید مانند در پیشبرد سیر توسعه کشور حتما مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: سرمایه‌گذاری عادی ممکن است منجر به تولید درآمد شود. اما سرمایه گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان منجر به تولید سرمایه تازه می‌شود. چرا که در کارآفرینی، اشتغال و مهم‌تر از همه، پیشرفت علمی در کشور مؤثر است.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، نکته ظریفی که در کشور ما مورد صدمه قرار گرفته است را این نکته بیان کرد که رهبری علم در ایران در دست کارآفرینان نیست. بلکه به دست کسانی که سرمایه دارند، افتاده است.
وی ادامه داد: اگر رهبری توسعه صنعتی دست افراد دانش‌پژوه، علمی و محقق قرار گیرد خود تولید کننده سرمایه و کار خواهد شد.

خزاعی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را راهی دانست که کمک می‌کند تا افرادی که واقعاً دانا و توانا هستند در عرصه‌ای رشد کنند.

وی تاکید کرد: زین پس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران با نگاه امر ضروری برای توسعه امنیت، آبرو و ارتقا کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌پردازد. چرا که در این صورت آنها با انگیزه قوی‌تری کار خواهند کرد.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران مواردی که زین پس در راستای همکاری این سازمان و معاونت علمی در نظر گرفته می‌شود را توضیح داد:

وی قدم اول را به این صورت عنوان کرد: ما به سهم خود مراوداتی با کشورهای دیگر داریم. زین پس می‌توانیم معاونت علمی و فناوری، محوریت تعاملات در حوزه فناوری و واردات دوجانبه و گفت و گو هایی که با کشورهای دیگر صورت می‌گیرد برعهده خواهد داشت.

خزاعی همچنین اعلام کرد: خط ویژه‌ای برای رسیدگی و اقدام سریع برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر می‌گیریم. به این طریق که شرکت‌ها چه از طریق معاونت علمی معرفی شوند و چه به صورت مستقل مراجعه کنند، دفاتر مرتبط در سازمان، امور مربوط به آنها را طبق ساز و کاری ویژه دنبال خواهند کرد.
در ادامه این نشست، سیداحمدرضا علائی طباطبایی مدیرکل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی به معرفی بخش های سه گانه معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری و برنامه های این معاونت در حوزه حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان (در قالب برنامه های اداره کل توسعه کسب و کار بین المللی)، همکاری های دوجانبه و انتقال فناوری در قالب برنامه های دفتر تبادل فناوری و دیپلماسی فناوری پرداخت.
همچنین، سیدمحمد صاحبکارخراسانی سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی سخنرانی این در راستای آشنایی با قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان با محوریت ارزیابی و تشخیص صلاحیت سرمایه‌گذاران خارجی و حمایت‌های قابل ارائه به آنها سخنانی را ایراد کرد.

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/Z6f9